4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Vecka 22

Ma: den här veckan har jag gjort diagnosen i 5B och är snart färdig med kapitlet och skrivboken.
Engelska: jag har haft prov idag och övat till det, det kändes bra.
Slöjd: den här veckan hade vi sista slöjden och jag gjorde en fin vissla som låter jättehögt.
Elevens val: vi hade sista elevens val också och då redovisade vi vår forskning om fagersjö:
Fagersjö är en förort till Stockholms stad, inom stadsdelsområdet Farsta och Farsta församling. Den gränsar till Farsta, Hökarängen, Gubbängen, Högdalen och Rågsved samt till Svartvik i Huddinge kommun. I fagersjö har det funnits ett centrum som byggdes 1962 och revs ungefär 2006 och det är nu (2013) nybyggda hus där. Fagersjö ligger utmed sjön Magelungens norra strand och har en area på 175 hektar, 2004 fanns 2404 boende. Det finns fler boende i fagersjö nu, ungefär 3000. Fagersjö centrum, intill sjön Magelungen i södra Stockholms förorter, invigdes år 1962. Men sen dess har de små butikerna – bland annat mataffär, post och pizzeria – ett i taget fått slå igen. Nu ska centrumhusen på det lilla Havsörnstorget rivas. Svenska Bostäder planerar för tre nya höghus med 75 lägenheter.Nuvarande Fagersjö var tillsammans med nuvarande Farsta strand en del av Södertörns villastad som började anläggas av två affärsmän i början av 1900-talet. De flesta villorna i Fagersjö byggdes norr om järnvägslinjen. Men affärerna gick inte bra och 1912 köpte Stockholms stad bolagets markområden för sin framtida utökning. Många av villorna är numera rivna och de kvarvarande är förändrade. En av de välbevarade är Villa Edvardshäll på Fagersjövägen 211 som 1903 var det första huset att uppföras i Fagersjödelen av Södertörns villastad. Byggherre var maskinarbetare Edvard Samuelsson som lät uppkalla byggnaden efter sig själv. Mm.
Vi såg också på filmgruppens film som var skojig.
Friends: vi såg på bio i matsalen som jag och några fler hade anordnat, det var filmen WALL-E. Det var också kul!

Advertisements

Planering vecka 23

Måndag 3/6
Tio ord i veckan s 62-63
Lämna tillbaka SO-boken + eventuell CD-skiva

Torsdag 6/6
Lovdag

Fredag 7/6
Utflykt med treorna, ta med matsäck
Ma: klar med sitt spår
Engelska: omprov
Svenska: läsa en sida ur en bok

OBS! Måndag 10/6 kommer vi sluta ca 15.30 mer info kommer!

Vecka 21

Matte: jag har för länge sedan när vi började med mattekapitlet gjort klart kapitlet och börjat på femmans bok om vikt och volym som jag är på diagnosen på.
Svenska: jag har gjort e berättelse om min vecka som snart är färdig och haft glosförhör på ord som jag glömde att öva till fast klarade det ändå kändes det som.
Idrott: den här veckan övade vi längdhopp och kula och sextio meterslöpning och reaktioner och staffet på slutet, på onsdagen var simstaffetlaget tvungna att gå till skolan vid 7:tiden för att hinna med bussen för att ta oss till Eriksdalsbadet för att simtävla. Det gick hyfsat och vi persade med 8 sekunder. I torsdags så hade vi friidrottsdag och vi tävlade i kula, längdhopp, sextio meter och höjdhopp, de fyra som var snabbast på sextio meter i klassen fick vara i staffetlaget. Nytt för i år var att tjejochkill-poäng hade tagits bort och istället så kunde man få 4-poängare. Jag fick totalt 16/16 poäng.

Planering vecka 22

Måndag 27/5
Lämna tillbaka lapp om matteprovet.
Tio ord i veckan s 60-61
Friends-gruppen bjuder alla klasser på filmvisning i matsalen

Tisdag 28/5
Redovisa grupparbete i musik

Fredag 31/5
Mattespanarna: s 102-103 rättat och klart!
Engelska: prov på kapitel 19-24

Vecka 20

Matte: jag satt inne på rasten och gjorde färdigt fram till diagnosen, de andra ligger ungefär på tal tio. Svenska: jag har skrivit på min berättelse och den är rolig och spännande. Jag har också gjort nästan färdigt kapitlet vi håller på med. Engelska: jag har gjort färdigt kapitlet till korsordet och glömde fullkomligt bort glosorna men övade imorse och kände mig säkrare och kan dem nu utantill.

Planering vecka 21

Måndag 20/5
Tio ord i veckan s 58-59

Onsdag 22/5
Simfinal i Bästa Fyran på Eriksdalsbadet.
Simlaget träffas kl. 7.00 utanför idrottssalen och ska ha med sig badkläder. Lunch får de på badet.
Packa en normal tävlingsväska.

Torsdag 23/5
Idrottsdag på Farsta IP, kom ombytt i idrottskläder och gympaskor samt ta med ordentlig matsäck. Vi samlas i klassrummet kl. 8.15 och är tillbaka ca 13.30.
Vernissage och picknick kl. 17-19 Välkomna!

Fredag 24/5
Studiebesök från Lärarhögskolan på förmiddagen.
Engelska kap 24 (läsa texten, lyssna på CD:n och härma, översätta texten muntligt, övningsboken och glosor)
Mattespanarna: s 96-101

Vecka 19

Den här veckan har vi inte haft så många lektioner.
Måndag: i måndags så åkte vi buss, tunnelbana och tåg till slätmossens naturpark i Handen där vi hade matte och NO hela dagen, det fungerade så att det var en ränsningsdam där saker från dagvattenbrunnar kom ut, och sedan sjön till botten. Så kom det till en översvämningsdam där det skedde samma sak. Sedan åkte det till en ny dam där annan smuts sjönk. Efter det åkte vattnet genom en bäck med stora stenar så att det syresattes. Slutligen åkte det igenom en slingrande dam där det var växter och bakterier som renade och så åkte det ut i Östersjön. Vi såg många änder och sothönor och en svart underlig fågel. Vi lekte en lek som hette 36:an när man skulle slå en tärning och gå till det numret den visade, sedan slog man ihop siffrorna tills man kom till 36. Vårt lag van. Det var både matte och NO på frågorna.
Tisdag: vi hade idrott då vi övade höjdhopp till friidrottsdagen då vi ska hoppa höjd, längd, springa 60 meter, 100 meter staffet och stöta kula vi har haft engelska, svenska och matte också.